26-09-04

Peiling: Vlaams Blok grootste partij

Belga 26/09/2004
 
Mochten er vandaag opnieuw verkiezingen zijn, zou het Vlaams Blok de grootste politieke partij worden in Vlaanderen. Dat blijkt uit de laatste peiling van La Libre Belgique, Het Laatste Nieuws, VTM en RTL. Het Vlaams Blok blijft dus stijgen en steekt ook het CD&V/N-VA-kartel voorbij, dat in vergelijkingen met de verkiezingen 2 procent verliest.

Premier Guy Verhofstadt is in Vlaanderen de populairste politicus. De peiling werd afgenomen tussen 2 en 15 september, nog voor het DHL-dossier brandend actueel werd. INRA Belgium ondervroeg 2.000 Vlamingen, Brusselaars en Walen. In Vlaanderen blijkt er aan de opmars van het Vlaams Blok geen einde te komen. De partij van Frank Vanhecke haalt volgens de peiling 24,3 procent (+0,2 procent in vergelijking met de verkiezingen, +1,7 procent in vergelijking met de laatste peiling) en wordt zo de grootste politieke formatie.

Het Blok steekt zo het CD&V/N-VA-kartel naar de kroon, dat terugvalt tot 24,2 procent. Bij de verkiezingen van 13 juni zette het kartel 26,1 procent neer. Sp.a/Spirit staat op de derde plaats, met 21,3 procent. Bekijken we de uitslag van de verkiezingen dan winnen Stevaert en co 1,6 procent. VLD/Vivant blijft met 20,3 procent rond de verkiezingsuitslag (19,8) schommelen. Groen! komt ook in deze peiling met 7,7 procent boven de kiesdrempel uit.


22:07 Gepost door Een :-) Optimist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.